Elektrosmart

12 moduri de a ilumina bucataria

 1. Becurile cu LED sunt ideale pentru iluminatul de accent in cazul rafturilor suspendate. Profilul lor compact le face perfecte pentru acest tip de aplicatie.
 2. Corpurile de iluminat incastrate sunt o sursa primara de iluminat in foarte multe bucatarii. In mod traditional, se folosesc becurile cu halogen sau alte surse incandescente. Noile becuri cu LED va permit sa inlocuiti corpurile de iluminat intr-o maniera accesibila, avand o durata de viata indelungata si economisind energie electric. Un alt beneficiu este reliefat in cazul plafoanelor inalte, asa ca nu va trebui sa apelati des la o scara pentru a schimba un bec. Un bec LED poate avea o durata de viata de pana la 20, dar chiar si in cazul unei utilizari permanente, acesta poate dura pana la 5 ani.
 3. Blaturile din sticla pot fi iluminate de jos cu LED-uri. Ele ofera un iluminat de accent dramatic, pentru a evidentia frumoasa suprafata translucida a blaturilor de sticla.
 4. Iluminatul la nivelul solului poate fi de asemenea asigurat cu ajutorul becurilor LED. Acestea ofera un iluminat de accent si sunt foarte utile si in cazul iluminatului pe timp de noapte, pentru a evidentia spatiile intunecoase.
 5. Becurile cu LED pot fi utilizate si pentru a evidentia caracteristicile arhitecturale ale unui spatiu, cum ar fi tavanele false in cazul unei bucatarii cu un design clasic.
 6. Iluminatul de sub piesele de mobilier, asa cum sunt dulapurile este o modalitate grozava de a utiliza becurile cu LED. Spre deosebire de becurile cu halogen, becurile cu LED nu se incalzesc la fel de puternic, astfel incat suprafetele de lucru nu se infierbanta sub ele atunci cand desfasurati diferite activitati in bucatarie.
 7. Daca vreti sa etalati anumite piese de colectie sau obiecte mai deosebite aflate in dulapuri din sticla, puteti lua in considerare sa le iluminati de la interior cu ajutorul LED-urilor. Puteti opta pentru spoturi LED, care se pot instala in partea de sus a dulapurilor . Rafturile din sticla vor lasa fluxul luminos sa patrunda pana in partea de jos a dulapurilor.
 8. Nu trebuie sa limitati iluminatul dulapurilor la iluminat interior pentru a le accentua. Puteti folosi spoturile LED incastrate sau becurile cu LED tip spot pentru iluminatul sertarelor, al colturilor intunecate sau a altor zone care au nevoie de un iluminat mai puternic.
 9. Becurile cu LED instalate in spatele unui perete de sticla sau a unui perete translucid pot oferi un iluminat de accent cu un efect deosebit, deoarece se realizeaza un joc de umbre si lumini impresionant.
 10. Corpurile de iluminat suspendate continua sa fie populare in bucatarii, in special acolo unde exista structuri tip insula sau peninsula. Din fericire, exista atat de multe tipuri de corpuri de iluminat care functioneaza cu becuri LED, astfel incat puteti economisi energie fara sa renuntati la elementele de design deosebite.
 11. Daca mai demult erau rezervate camerelor de zi sau saloanelor pretentioase, candelabrele au devenit corpuri de iluminat populare in bucatarii. In cazul in care aspectul este important, pentru o bucatarie in stil clasic, exista diferite tipuri de becuri cu LED tip flacara sau tip lumanare care ofera un aer vintage si se pot instala in astfel de corpuri de iluminat. Desi selectia este inca mica, totusi este in crestere de la an la an.
 12. Pe anumite tavane nu se pot monta spoturi sau sunt prea inalte pentru a oferi un bun iluminat functional. In aceste situatii puteti folosi corpuri de iluminat cu montaj incastrat, care sa beneficieze de toate avantajele oferite de tehnologia LED.

Un răspuns