Elektrosmart

Programul Electric Up 2 | 2024

Accesati finantare pentru a moderniza si eficientiza energetic afacerea dvs. prin tehnologia solara

Electric Up 2 | 2024 – Noutati

Granturi de pana la 150.000 Euro pentru instalarea unui sistem fotovoltaic si al unei statii de incarcarcare electrice.

Despre Programul Electric Up 2

Pana la 150.000 €

Fonduri 100% nerambursabile.

Companii eligibile

IMM-uri si firme din HORECA.

Cofinantare

25% din valoarea proiectului .

Cheltuieli obligatorii

Sistem fotovoltaic de minim 27 kW O statie de incarcare de minim 22 kW.

Instalare

Punem in functiune sistemul conform proiectului in cel mai scurt timp.

Garantii

Garantie de pana la 15 ani si monitorizare 5 ani GRATUITA.

Obiectivul Programului Electric Up 2

Programul propus urmareste stimularea cresterii durabile in sectorul afacerilor mici si mijlocii, precum si in randul operatorilor din industria HORECA, prin subventionarea implementarii de sisteme solare fotovoltaice. Aceste sisteme, avand o capacitate de generare a energiei intre 27 kWp si 200 kWp, sunt destinate atat acoperirii necesarului de consum intern, cat si injectarii excedentului in reteaua nationala de electricitate. In plus, programul include si instalarea de statii de 22 kW pentru incarcarea vehiculelor electrice si hibride plug-in.

Scopul principal al initiativei este de a incuraja utilizarea surselor de energie regenerabila pentru autoconsum, cu efecte directe asupra reducerii amprentei de carbon, si de a promova mobilitatea electrica in intreaga tara. Acest lucru se va realiza prin multiplicarea numarului de puncte de incarcare disponibile pentru vehiculele ecologice, contribuind astfel la un mediu mai curat si o economie mai verde.

Scopul Programului Electric Up 2

Programul are ca scop revolutionarea utilizarii energiei intr-o maniera ecologica si eficienta. Prin integrarea sistemelor solare fotovoltaice, dorim sa crestem independenta energetica prin productia de electricitate destinata consumului intern si sa contribuim la stabilitatea retelei nationale prin injectarea surplusului de energie. Aceasta nu doar ca va duce la o imbunatatire semnificativa a calitatii aerului, prin scaderea emisiilor de gaze cu efect de sera, dar va marca si un pas important spre o economie cu un impact redus asupra mediului.

In plus, ne angajam sa sprijinim mobilitatea sustenabila printr-o retea extinsa de statii de reincarcare pentru vehiculele electrice si hibride plug-in. Aceasta va facilita adoptarea transporturilor cu emisii zero, un element crucial in lupta impotriva schimbarilor climatice si pentru promovarea unui stil de viata eco-responsabil. Impreuna, putem construi un viitor verde si prosper pentru toti.

 

Indicatorii de Performanta ai Programului Electric Up 2

Programul Electric Up 2 este dezvoltat cu scopul de a impulsiona tranzitia spre utilizarea energiilor mai curate si pentru optimizarea folosirii resurselor regenerabile. In cadrul acestui program, ne-am propus sa realizam obiective de performanta ambitioase, inclusiv diminuarea semnificativa a emisiilor de gaze cu efect de sera, masurate in kilograme de CO₂ echivalent. Aceasta reducere va fi posibila prin instalarea extensiva a sistemelor fotovoltaice si va fi monitorizata pe intreaga durata a proiectului, asigurand astfel o abordare eficienta si sustenabila. In plus, programul vizeaza extinderea retelei nationale de puncte de reincarcare pentru vehicule electrice, cu un obiectiv strategic de a ajunge la pana la 6.500 de unitati. Aceasta initiativa sprijina Strategia nationala pentru combustibilii alternativi, contribuind la atingerea tintelor de politica nationala conform legislatiei relevante.

Pentru a garanta succesul si eficienta acestor initiative, proiectele vor fi evaluate folosind un Coeficient de Performanta al Proiectului (CPP). Acest coeficient va fi calculat printr-o aplicatie informatica specializata, conform criteriilor riguroase stabilite in ghidurile programului. Aceasta abordare sistematica asigura nu doar transparenta si echitatea in alocarea resurselor, dar si progresul constant catre obiectivele de durabilitate energetica si mobilitate ecologica.

Detalii Proiect Electric Up 2 | 2024

  • 75 % – nerambursabil (maxim 150.000 Euro).
  • 25% – contributia proprie.
  • Toate companiile din HORECA si IMM-urile cu un consum mare de energie, cu exceptia celor din agricultura, industrie alimentara, productie de tutun sau alcool.
  • Sistem de panouri fotovoltaice cu putere instalata de minim 27 kWp si maxim 150 kWp.
  • Cel putin o statie de reincarcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice si electrice hibrid plug-in, cu minim doua puncte/prize de incarcare (2x11kW).
  • Sistem de stocare a energiei produse, avand o capacitate de stocare de minimum 30% din valoarea energiei produse de sistemul de panouri fotovoltaice (kWh).
  • Achizitia unui sistem electric alternativ de incalzire/racire, optional, maxim 30% din valoarea totala a cheltuielilor cu achizitia si montarea acestuia.
  • Cheltuielile cu proiectarea, obtinerea avizelor necesare, reprezentand maximum 5% din valoarea totala eligibila a proiectului, stabilita la semnarea contractului.
  • Cheltuieli de consultanta si management de proiect, de maximum 5% din valoarea totala eligibila a proiectului, stabilita la semnarea contractului.
  • Cheltuieli cu lucrarile de montaj si punere in functiune a sistemului de panouri fotovoltaice, a sistemului de stocare a energiei produse, a statiei/statiilor de reincarcare, a sistemului electric alternativ de incalzire/racire, reprezentand maximum 10% din valoarea totala eligibila a proiectului.

Servicii Integrate in Programul Electric Up 2

Echipa noastra de specialisti va gestiona integral documentatia necesara pentru semnarea contractului de finantare, va supraveghea etapa de implementare si va intocmi dosarul pentru decont.

Dupa semnarea contractului de finantare, oferim solutii complete pentru implementarea rapida a proiectului si pregatirea dosarului necesar pentru decontarea fondurilor.

Ramanem alaturi de tine pe toata durata monitorizarii proiectului. Oferim servicii de mentenanta pentru instalatiile montate si asistenta continua pe o perioada de 5 ani pentru monitorizare.

Experienta ne recomanda, pasiunea ne defineste

O echipa intreaga de profesionisti este pregatita sa lucreze pentru tine

Instalatiile electrice sunt extrem de importante pentru confortul si siguranta ta. De aceea, iti punem la dispozitie o echipa de electricieni autorizati si experimentati, pregatiti intotdeauna sa rezolve orice problema si sa asigure functionarea optima a instalatiilor tale!

Raspundem rapid oricarei solicitari

Raspundem cu promptitudine si profesionalism fiecarei solicitari si cel mai important, tratam cu responsabilitate toate lucrarile in derulare si cerintele potentialilor client.

Comunicam preturile in mod transparent

Suntem pregatiti sa iti oferim consultanta pentru identificarea celor mai bune solutii din domeniul electric.

Esti gata sa iei urmatorul mare pas spre sustenabilitate si eficienta energetica?

Programul Electric Up 2 ofera o oportunitate unica pentru companii de a beneficia de finantare nerambursabila pentru instalarea sistemelor fotovoltaice, deschizand drumul catre o afacere mai verde si mai profitabila.

Electric Up 2 | 2024 - Formular de contact

Elektrosmart Electric iti ofera consultanta specializata si solutii personalizate pentru a-ti transforma viziunea in realitate. Prin preinscrierea in program, vei fi printre primele afaceri care vor avea acces la informatii actualizate, suport dedicat si prioritate in procesul de aplicare.